Probleme

6 respuestas [Último envío]
crismblog
Desconectado/a
se unió: 11/20/2012

Nu mă pot folosi de Trisquel cum trebuie.
De exemplu am accesat situl de la Banca Transilvania ca să intru în contul de Internet Banking și acolo ma întâmpinat un mesaj în care scria cum că unele funcții nu o să funcționeze pentru că nu am flash-ul instalat. Plus că formularul de autentificare nu a funcționat până când nu am dezactiva suplimentul care bloca javascript.

De jocuri care folosesc javascript și flash player mă pot lipsi, dar de contul de la Banca Transilvania nu mă pot lipsi și bănuiesc că până la urmă va trebui să renunț al Trisquel. Și nici de contul de la Digicare (RDS-RCS) nu mă pot folosi tot din cauza acelui supliment de javascript.

gnuvideoro
Desconectado/a
se unió: 06/15/2014

Salut crismblog,

Când spui suplimentul pentru JavaScript, te referi la LibreJS?

Dacă da, acesta poate fi dezactivat din Meniu - Suplimente. JavaScript-ul pe care îl folosesc ei este neliber, de aceea îl blochează.

În ceea ce privește Flash, ai verificat să vezi ce funcții nu funcționează fără acesta?

Nu funcționează opțiunile de vizualizare sold, transfer bancar, plată facturi ?

Eu spre exemplu am un serviciu de bancă a distanță de la ING și funcționează totul fară Flash.

crismblog
Desconectado/a
se unió: 11/20/2012

Da, la LibreJS m-am referit. Cu javascript mă descurc așa cum ai scris, prin dezactivarea suplimentului.

Și cu flash-ul nu am încercat să văd ce funcții nu funcționează. Pentru început ma interesat doar să văd dacă funcționează cum trebuie prima pagină. O să mai testez astăzi și mâine și altceva în afară de prima pagină.

gnuvideoro
Desconectado/a
se unió: 06/15/2014

Da, este important să funcționeze ce ai nevoie neapărat, restul pot să nu funcționeze. Cred că te poți lipsi de un curs valutar sau o hartă spre exemplu.

Apropo eu la ING pot accesa și face tranzacții și cu Tor.

crismblog
Desconectado/a
se unió: 11/20/2012

Frumos dacă poți face aceste lucruri cu toate restricțiile pe partea de cod și aplicații nelibere.
Din păcate eu nu prea pot testa tranzacțiile până când nu o să am ceva de plată.

Dar restul o să le testez mai încolo sau mâine.

tct
tct

I am a member!

Desconectado/a
se unió: 10/23/2011

Poți să-ți creezi gratuit conturi noi în valută (euro, dolari etc.) de la ghișeu și apoi să faci un mic schimb valutar, de 1 RON în EUR, de exemplu. Așa poți să testezi că merge.

crismblog
Desconectado/a
se unió: 11/20/2012

Am șters Trisquel pentru, că l-am stricat. Am pus Xubuntu în locul lui și astăzi am zis să pun și Trisquel lângă Xubuntu.

Am descărcat Trisquel netinstall și am trecut la instalare. În timpul instalări am avut probleme cu instalarea grub-ului, lucru care se întâmplă și la Debian - adică îmi dă eroare la instalarea grub-ului și pot să instalez numai lilo.

Am instalat Trisquel Mini fără grub, pe urmă am trecut la instalarea lui Xubuntu. După ce am instalat amândouă distribuții am intrat în Trisquel și spre mirarea mea, internetul nu mergea de nici un fel - nici prin cablu, nici wireless prin modului încorporat și nici cu adaptorul tehnoetic.

Acest mesaj l-am scris din Xubuntu.