Probleme întâlnite în Trisquel 7

7 risposte [Ultimo contenuto]
tct
tct

I am a member!

Offline
Iscritto: 10/23/2011

Pornesc un nou fir de discuție cu comentariul de aici:

https://trisquel.info/en/forum/c%C3%A2t-de-multe-femei-fac-parte-din-comunitatea-trisquel#comment-85985

Vă rog să rĕspundeți în cadrul acestei discuții.

M-am întâlnit cu Teo să o ajut să-și pună două aranjamente de tastatură (ea dorește să aibă engleza + româna standard, nu pentru programatori) și se pare că în Trisquel 7 (eu încă folosesc 6), nu apare comutatorul de limbă în dreapta jos, pe bara de sistem. Și nu merge decât la prima dată comutarea limbii din taste (tasta super + tasta spațiu), apoi nu mai merge.

O altă problemă în Trisquel 7 de pe calculatorul ei, cu toate actualizările făcute, este că apăsarea lungă a tastelor săgeată-stânga, săgeată-dreapta și „backspace” nu are ca efect deplasarea continuă la stânga, deplasarea continuă la dreapta, respectiv ștergerea continuă a caracterelor din spate. Este necesară apăsarea de mai multe ori, apăsarea continuă nu funcționează.

Puteți să confirmați că și voi întâmpinați aceste probleme în Trisquel 7 (varianta implicită, cu GNOME)?

donpedro
Offline
Iscritto: 12/23/2015

Da, in lucrul cu texte (cel putin pe trisquel mini 7.0), se pare ca la apasarea prelunga a tastelor de directie, setarile implicite sunt cam asa: navigarea rapida spre dreapta (sau in jos) e conditionata de apasarea prealabila, repetata sau prelunga, a tastei "space" (ori "enter", dupa caz), care stabileste, practic, punctul terminus de navigare spre dreapta (sau, respectiv, in jos) cu tasta aferenta. "Problema" e si pe alte distributii gnu/ linux...

donpedro
Offline
Iscritto: 12/23/2015

$ dconf write /com/canonical/indicator/keyboard/visible true
a fost solutia mea pentru afisarea limbilor de intrare in taskbar pe trisquel 7.0 gnome 3.8.4!

Screenshot from 2016-01-12 16:57:32.png
tct
tct

I am a member!

Offline
Iscritto: 10/23/2011

Am atenționat-o acum pe Teo cu privire la soluția ta. Ar fi mișto să-i meargă :-)

donpedro
Offline
Iscritto: 12/23/2015

Poza nu minte, solutia vine pe filiera (nativa) ubuntu, poate ne confirma cumva, rogu-te, tocmai am reinstalat trisquel 7.0 gnome 3.8.4, garantez! Atentie, trebuie instalat (si) language support completely, dar daca nu merge din prima, neaparat actualizeaza sistemul si repeta operatiunea... monstrul! Sau, dupa efectuarea comenzii $ dconf write /com/canonical/indicator/keyboard/visible true, poti da click-dreapta pe taskbar, add to panel... - keyboard accessibility status - add - click dreapta pe pictograma aparuta in taskbar - ... preferences - layout settings - choose an input source - add - romanian (standard)! Un an ne-liber la... realizari :-)!!! donpedro

Screenshot from 2016-01-12 23:06:09.png
donpedro
Offline
Iscritto: 12/23/2015

Alte probleme pentru incepatori: dezactivare screen reader (solutie: system settings - universal access - turn off sau alt+super+s), iar la login trisquel setarea e in dreapta sus, la pictograma specifica universal access; cpu usage peste 90 % tot timpul + nu merge logout trisquel + cardul wireless nu este acceptat (solutie: scoaterea sau inlocuirea acestuia din urma cu unul liber); posturile de radio live nu merg (decat dupa descarcare fisier .pls etc si alegerea programului de deschidere aferent, gen rhythmbox music player etc); stergere panel creat prin add to panel... (alt+click-dreapta - remove from panel), apropo de add to panel..., recomand eyes, system monitor sau sticky notes!

donpedro
Offline
Iscritto: 12/23/2015

E cam multa liniste pe-aici... :-/

dadix
Offline
Iscritto: 07/01/2013

Eu folosesc tastatura in engleza de pe Trisquel 7 , iar pentru Orca am alta solutie , pur si simplu o dezinstalez :)