Back up error

7 replies [Last post]
biosprob
Offline
Joined: 10/10/2015

Tried to do a back up today using the back up that comes with Trisquel and got this error:

"Backup location ‘/home/tri/.cache/deja-dup/tmp/duplicity-o5ZD6V-tempdir/mktemp-ECNNI4-61’ does not exist."

What does this mean and how do I fix it?

cheers

Magic Banana

I am a member!

Offline
Joined: 07/24/2010

Are you sure it is an error? Does the application terminate? It could simply be an informational message.

biosprob
Offline
Joined: 10/10/2015

Strangely, trying different things i.e. doing an encrypted back up on an encrypted drive (that is decrypted for the duration of the back up), doing an encrypted back up on an unencrypted drive, doing an unencrypted back up on an unencrypted drive, I get different error messages. Here's a screen shot of the latest (from doing an unencrypted back up on an unencrypted drive)

And yes, the application terminates after clicking close.

Screenshot.png
biosprob
Offline
Joined: 10/10/2015

I think the hard drive I was attempting to back up to is dying. I've tried a different drive and the back up seems to be going well.

I think the original drive kept on failing to read at a particular sector, which would explain why the back up kept on failing at the same point. If this back up doesn't work with the new drive, I'll post a bug report.

biosprob
Offline
Joined: 10/10/2015

Tried to do a back up today using the back up that comes with Trisquel and
got this error:

"Backup location
‘/home/tri/.cache/deja-dup/tmp/duplicity-o5ZD6V-tempdir/mktemp-ECNNI4-61’
does not exist."

What does this mean and how do I fix it?

cheers

biosprob
Offline
Joined: 10/10/2015

I think the hard drive I was attempting to back up to is dying. I've tried a
different drive and the back up seems to be going well.

I think the original drive kept on failing to read at a particular sector,
which would explain why the back up kept on failing at the same point. If
this back up doesn't work with the new drive, I'll post a bug report.

biosprob
Offline
Joined: 10/10/2015

Strangely, trying different things i.e. doing an encrypted back up on an
encrypted drive (that is decrypted for the duration of the back up), doing an
encrypted back up on an unencrypted drive, doing an unencrypted back up on an
unencrypted drive, I get different error messages. Here's a screen shot of
the latest (from doing an unencrypted back up on an unencrypted drive)

Magic Banana

I am a member!

Offline
Joined: 07/24/2010

Are you sure it is an error? Does the application terminates? It could simply
be an informational message.