Google întoarce Ubuntu și Debian ca rezultate la căutări după Trisquel

6 replies [Last post]
tct
tct

I am a member!

Offline
Joined: 10/23/2011

Nu mi se pare corect comportamentul ăsta. În special pentru că dăunează filozofiei programelor libere. Oamenii sunt astfel îndrumați spre distribuții incomplet libere. Voi ați observat asta?

AttachmentSize
Captură din 2015-10-24 17:23:06.png194.83 KB
dadix
Offline
Joined: 07/01/2013

Mie nu imi apare nimic de ubuntu ci numai cu trisquel.info

tct
tct

I am a member!

Offline
Joined: 10/23/2011

Încearcați, vă rog, următoarele căutări (nu între ghilimele, să nu fie căutări exacte):

trisquel java compiler
trisquel blender tutorial
trisquel install rstudio

Iată ce-mi dă pentru ultima. Mulțumesc!

Captură din 2015-10-30 17:04:10.png
dadix
Offline
Joined: 07/01/2013

-cu trisquel java compiler prima cautare o gaseste cu debian , a doua este de pe trisquel.info .
-cu trisquel blender tutorial primele 4 cautari sunt de pe trisquel.info si devel.trisquel.info
- cu trisquel install rstudio nu imi apare nimic

Google intoarce rezultate diferite pentru fiecare utilizator in functie de cautarile anterioare. Poti sterge cautarile anterioare din contul tau google si din browserul web.

Eu am setat duckduckgo.com ca principal motor de cautare. Chiar si cand caut ceva pe google scriu in duckduckgo.com g! care ma duce automat in google. Posibil sa fie si din cauza asta.

tct
tct

I am a member!

Offline
Joined: 10/23/2011

Dar n-ai observat că cuvântul-cheie „trisquel” lipsește în multe rezultate, fiind îngroșat „debian” ca potrivire? Când am semnalat problema asta, era îngroșat și „ubuntu” în rezultatele despre Ubuntu în loc să fie despre Trisquel. Acum am observat că „ubuntu” nu mai e îngroșat, dar se comportă ca și când „ubuntu” e o potrivire pentru „trisquel”.

Cum se comportă motorul lui Google de căutare: îți caută fiecare cuvânt-cheie (exclude prepozițiile și alte cuvinte de legătură sau foarte comune, care nu particularizează o căutare) din șirul de cuvinte pe care i l-ai dat tu și, pe urmă, când îți afișează rezultatele, îți îngroașă potrivirile pentru fiecare cuvânt-cheie. Acolo unde nu găsește un cuvânt-cheie, ca să nu-ți afișeze o pagină de rezultate goală, ți-l taie și-ți afișează rezultatele pentru un șir de cuvinte de căutare din care cuvântul-cheie problematic lipsește (și apare tăiat dedesubt de fiecare rezultat din care lipsește).

Eu nu folosesc un cont de Google pentru căutările mele, ar fi foarte neinspirat să fac acest lucru (să-mi asociez interesele cu un cont) pentru viața mea privată. Am documentat de curând pentru Ceata ce opțiuni am ales pentru „prăjiturelele” lui Google:

http://tiberiu-cezar.tehnoetic.ro/politica-google/

@dadix, dacă vrei să mă ajuți, poți să deschizi o fereastră privată și să cauți direct cu Google.

dadix
Offline
Joined: 07/01/2013

Te-as ajuta dar nu am laptopul la mine pentru vreo 2 săptămâni.

tct
tct

I am a member!

Offline
Joined: 10/23/2011

Dar poți să încerci de pe orice calculator (de exemplu, de pe cel pe care-l folosești acum să scrii pe forum). Mulțumesc!