I got something imcomprehensible trouble while booting

5 respostas [Última entrada]
panties
Desconectado
Joined: 02/02/2021

I posted about the trouble to another thread though:

https://trisquel.info/en/forum/grub-error-unknown-file-system

post about it to this thread too to make sure.

Trisquel 9 on a libreboot X200.

After the second time entered the same password for the encrypted volume as usual, it happened.
What is this busybox and (initramfs)? I have no idea what is going on.

panties
Desconectado
Joined: 02/02/2021

forgot attach photo

IMG_0973.resized.JPG
Connochaetes
Desconectado
Joined: 12/13/2017

Have you tried
fsck /dev/mapper/chanchan-charanga
? Don't know if you need to escape the hyphen ("chanchan\-charanga").
I also have no idea what's going on, but if I recall correctly, I had the same error, and that's what helped in my case. For some reason, trying to run fsck on everything did not.

Magic Banana

I am a member!

Desconectado
Joined: 07/24/2010

The hyphen is not a special character for the shell. There is no need to escape it.

panties
Desconectado
Joined: 02/02/2021

No, it did not work. ('з')

panties
Desconectado
Joined: 02/02/2021

It was solved but today, I tired to boot it as usual. At the login screen, I entered the password as usual. The screen got the black as usual, and the ponter appeared on the near center of the black screen as usual, but after that, the login screen appeared again and required the password again.
If I enter a wrong password, it tells the password is wrong. So it is the correct password.
But I can use the console? with Alt+Ctrl+F2 or F3. I installed LXDE then did logout AND login.
At the login screen, other two DE options appeared. I had used only default DE, MATE, though.
I chose LXDE and that something imcomprehensible box as well, entered the password, but the same phenominan heppens. I cannot finish login. FYI.